Projecten van Groen Waterland

Als lokale energie coöperatie streven we naar een energieneutrale gemeente. Hierbij werken we samen met de Gemeente Waterland en Stichting Duurzaam Waterland (SDW). Naast het aanbieden van 100% duurzame energiecontracten voor huishoudens en bedrijven, voeren we ook een aantal lokale projecten uit om onze leefomgeving groener en duurzamer te maken en te houden.

Zonnepanelen op een ander dak

Een van onze projecten is het zonnestroomproject op het dak van de brandweerkazerne in Broek in Waterland. Hier zijn 120 zonnepanelen geïnstalleerd.

Hiermee kunnen inwoners van de Gemeente Waterland die geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen leggen of geen dak hebben, toch gebruik maken van eigen opgewekte zonnestroom. Dit project is opgeleverd, maar als je interesse hebt om deel te nemen in een nieuw project stuur dan je naam, adres en telefoonnummer naar contact@groenwaterland.nl.

Een groenere leefomgeving

Groen Waterland zet zich graag in voor een schone, bloemrijke en groene woonomgeving. Op ons jaarprogramma staan een aantal kleine projecten o.a. samen met de Gemeente Waterland.

Heb je zelf leuke ideeën? Laat het ons weten en stuur een e-mail naar contact@groenwaterland.nl.